Brickfields House project

Architect: Sanderson Studios

HIDDEN VALLEY DESERT HOUSE

Type: Residential
Application: Interiors / Countertops
Material Featured: Slate
Architect: Sanderson Studios

“I try to be as sustainable as possible – I never throw a piece of wood away. The staircase is made of Douglas Fir, which is leftover from the construction of the house’s structure. The remaining timber from the kitchen has been used all over the home, and to make the furniture. For the kitchen work surface, I used a material composed of hundreds of layers of recycled paper, dyed and pressed called Richlite. It has a beautiful patinated finish and almost feels like leather – and it’s been fully recycled. Ultimately paper comes from timber as well, so it links back to all of the wooden furniture that I make. - Daniel Sanderson

HIDDEN VALLEY DESERT HOUSE
HIDDEN VALLEY DESERT HOUSE
HIDDEN VALLEY DESERT HOUSE

Related work

Clure Development

Application: Exterior Cladding

Oblique House

Oblique House

Application: Exterior Cladding

Limehouse Kitchen

Limehouse Kitchen

Application Kitchen door, drawer + bar fronts